Om

Vi är Högåshjältarna i 1b. Vi vill,vi kan och vi kommer att upptäcka och lära oss många nya saker tillsammans. Det vill vi visa i vår nya blogg! Hoppas att andra klasser vill ta del av vårt arbete!

Under vårt arbete med bloggen tränar vi oss på att samarbeta, samla in material och dokumentera vårt arbete i skolan. Vi lär oss också om källkritik och om hur vi ska använda Ipads och datorer på ett bra sätt.

Skolans uppdrag:

”Eleverna ska kunna orientera sig och agera i en komplex verklighet med ett stort informationsflöde, ökad digitalisering och snabb förändringstakt” …” Det är också nödvändigt att eleverna utvecklar sin förmåga att kritiskt granska information, fakta och förhållanden och att inse konsekvenserna av olika alternativ”

Det är jätteroligt att få kommentarer på vårt arbete. Vi har till och med fått en ny hemlig vän via bloggen, Agent M. Hon ger oss kluriga uppdrag och krångliga  rim att fundera på!

Vi lär oss att göra filmer om våra superhjältar i Imovie, som vi har delat med oss av på bloggen. Vi spred också julstämning med julsånger som vi sjöng in och lade upp på bloggen innan jul!

Bilderna och filmerna på vår blogg är våra egna och de som medverkar har godkänt detta!

Vi kommer att arbeta med materialet ”Nosa på nätet” under våren för att bli ännu bättre på att använda vårt material på bloggen på rätt sätt!

Vi lär oss massor och vi hoppas att vårt flitiga arbete med bloggen ger oss en chans i tävlingen!

Hälsningar Högåshjältarna i 1b, Högåsskolan, Knivsta.